Onur Güven / Doğum Haritasında Taş Kullanımı ve Yantralar

yellow sapphire ile ilgili görsel sonucu 

Doğum Haritasında Taş Kullanımı ve Yantralar

Şimdi '9 ' renk vibrasyonuyla yola çıkacağım ve ardından konuya daha detaylı gireceğim.

Öncelikle Mor tayfına : Black Sapphire
yani kara safir dalga boyuyla ulaşır . ve bunlar sırasıyla şu şekilde olur

Çivit Mavi : denilen alan ise ajna dır ancak burası hassas bir merkezdir... lapis lazuli

Yeşil tayfa ise : Zümrüt girer

Sarı,portakal,kırmızı : sırasıyla inci mercan ve yakuttur ki bunlar kutsal kitaplarda da geçmektedir.

İnfra kırmızı tonu ise : kedi gözüdür.

Her bir rengin frekans hızı ise şu şekilde olmaktadır

Mor 4500 800 trilyon
İndigo : 4000 - 800 angstrom - trilyon frekans hızı
Mavi/yeşil: 5009 - 650 angstrom frekans hızı.  bu turkuaz denilen 5. çakra boyutudur
yeşil: 5500 - 600 arası dalga boyu...
Sarı : 5800 - 500
Turuncu 6500 - 500
ve son olarak kırmızıyı vereceğim;  8000 - 500 DÜR.
Siyah en ağır renktir..

Şimdi bu kısa renkler ile ilgili girizgahdan sonra taşlar konusuna girebilirz .renkleri kısaca ele almadan taşlara girmek olmaz.

İnsan da bir yıldız tozudur, gezegenler de .her birisi belirli mineraller ve elementler ile oluşmuş ve parçalanıp yok olduğunda bizlerde oluşmuşuzdur .yani onlardan birer paraçyız, geldiğimiz yer aslında yıldızlar .Her birimiz doğduğumuz anda bu elementlerin bazılarını eksik alırız bazılarını fazla alırız ve bazılarıda hippoaktivite durumunda aşırı faal olurlar . işte hayat çarkımızın düzensiz ve bazen dengesiz oluşundaki perde arkası bunda yatar .çeşitli hastalık sorunlarımızdan sosyal yaşantıya kadar her şey ...Beyindeki en ufak bir mineral - element eksikliği yaşantıyı farklı algılama ve farklı tepkiler verme ve dolayısıyla farklı tepkilere maruz kalmaya yol açacaktır .

 İşte Taşlar da tıpkı mantralar gibi kesinlikle kafaya göre kullanılamaması gerekir.Gerek renklerle,ya da gerek taşların arasındaki vibrasyonların dengesi enerji bedenimizin sağlığını gösterir. Denge bozulduğunda, hastalık başlar gerek manevi gerek maddi farketmez .Dalga boylarıı, yıldızlardan ve gezegenlerden gelir bizler vibrasyonları farklı düzeylerde alabiliriz ancal bireysel olarak ruhlarımızda bulunan enerjiler diğer enerjii merkezleriyle bütünleşir.Litoloji denilen taş ilimi çok saçma sapan şekilde şu an kullanılıyor .bu başlı başına ezoterik bir konudur . kimse hoşuna gitti diye bir takıyı takmamalıdır.

Şimdi gelelim esas konuya .peki nasıl belirleyeceğiz hangi taşı takmamız gerektiğini =Bir kere asla burca göre taş takılmaz... !!!!Böyle saçma bir düşünce yok .Haritanızda Almutem Figurisi bulacaksınız . Bu birinci ve en kaba olanıdır, diğer şeyler için uzun saatler harita analizi gerekir.Diyelim ki Almutem figurisiniz Venüs .Venüsün açılarına ve yerleşimlerine bakıyoruz .ondan sonra direkt venüs taşı vermek diye bir şey yok bunu unutmayın önce O venüsün durumunu incelemek tabiatını öğrenmek gerekir...Venüs Akrep burcunda diyelim07 derece .khambalia sabit yıldızıyla kavuşumda . bu yıldız her türlü derin araştırma dedektiflik gibi etkiler veren bir yıldız .açıları ve karakteristiketkilerini de ele alıyoruz . bu kişinin hayat amacında derin analiz ve gözlem ile elde edilecek bir haz var çünkü kadın ya da erkek venüsü burada .psikolojik açıdan kişi bu şekilde keyif alacak ancak Venüs Akrep burcunda çoğu otoritelerce zararlı kabul edilir .çünkü kendini dönüştürmek için acı çekecek .şimdi böyle birinin sizce Venüs taşı mı kullanması gerek ?Dispozitörün yaptığı Mars ın açılarına bakıyoruz .bakın nereden nereye gidiliyor .Mars da diyelim Terazi burcunda olsun .şimdi Bir press oluştur gezegenler arasında .burada bariz bir enerji kitlenmesi var .Mars terazi de seginus ile 17 derecede kavuşum halinde olsun .bu da iş hukuk arkadaşlar yoluyla kayıp veren bir yerleşim .yıldızlar gezegenler üzerine hükümran oldukları için yıldızlar daha önemlidir unutmayın .bu noktada bireyin hem venüsyen hem de marsiyen sınavlara tabi tutulacağından ve akrebin iç huzursuzluğunu yenmesi adına venüs taşının asla verilmemesi gerekiyor . birey çünkü almutem - guardian angel yolunda zümrütü kullanacaktır.çünkü psikolojinin çözümlenmesi ve iç huzursuzluğunun yenilmesi için bireyin önce iletişimi kullanması içsel iletişimini sağaltması ve ardından harekte geçerek bunu açığa çıkarmayı öğrenmesi gerekir .hiç şüphesiz bunu ise merkür sağlayacaktır.

Bir diğer kaba yol ise şudur...Yükselen yöneticisine göre taş analizi yapılır... Diyelim ki Sizin Yükseleniniz Yay .Yay burcunun yöneticisi Jüpiterdir.Jüpiteriniz rahatsız bir pozisyonda veya değil buna bakılmaksızın açılarına da bakılmaksızın Jüpiterin taşı verilir.. Bu Vedikde Sarı Safirdir, Alternatifleri Sarı Topaz ya d Sitrin .Batıda ise Turkuaz dır.Akuamarin de bir çeşit Jüpiter taşıdır..Bu basit bir örnektir. Ancak çok sıradan ve yetersiz bir örnektir. Bunu söyleyim.Çünkü bu da tıpkı mantra gibi özel bir konudur.. Benim yükselenim şudur, yöneticisi budur diyerek bir taş belirlemek yanlıştır....hiç değilse Almutem hesaplanılarak bulunması daha yararlıdır. 

 Heliacal da bu noktada çok önemlidir...bu da tıpkı Almutem kadar önem verdiğim bir konudur..

Yine bir önemli diğer nokta ise .Kişinin yaşantısında engellendiğini ya da kısıtlandığını hissettiği gezegen teması ile ilgili bir seçim yapması . Diyelim iletişim ile ilgili bir problem yaşıyor .bu bir zihin problemidir aslında karmadan getirilen bir şey .belirli ödevler ile gelmiş ve bunları yerine getirmesi gerekiyor olabilir , bu tıpkı önce ödevivi yap sonra sana dışarıya oynaman için izin verecem diye bir kuralcı anne gibi .tabi bu konumuzun biraz dışında şu an onun için detaya girmiyorum .Merkür bu noktada çok önemli .ancak kişinin kendini zamanla bastırması ifade yetersizliği su enerjilerinide kitleyecektir.bireyde daha az susama ve su içmeyi unutma gibi tezahürleri oluşturacaktır.ve bu noktada bir suçluluk problemi ile karşı karşıya kalmasıda olasıdır.taa ki çocukluğu ile iligli bir problemin ilerleyen periodlarında bir yaşantısı...bu şekilde açığa çıkmıştır .dolayısıyla bilinçaltını çözmek gerekeceğinden ve arınması gerekeceğinden Zümrüt yeşil skaladan Malahit verilecektir.Malahit - Pluton karakterinde olup Mercurian dalga boylarına sahip bir taştır.Bireyde tüm anksiyete parazit oluşum negatif yerleşim ruhsal saldırı cinleri uzaklaştıran ya da demonik üst programları yıkan bir taştır..

Konu dışına çıkmamak için daha detaylarına pek girmiyorum . 
 çok derin bir konu ve bir çok okült uzantıları var .Evet bir başka açıdan ele alalım şimdide . diyelim Para akışında problemler var .en basiti şudur...Yükseleniniz diyelim Kova .İkinci evinizde 4 derece balık olsun .balığın yöneticisi Jüpiter de haritanızda terazi burcunda bulunsun ve o da 6 .evde olsun .dereceleri açıları falan burada işlemiyoruz genel bir yorum bu...şimdi 6.ev köleler evidir... burada bir absorbasyon gerekebilir, çünkü jüpiter burada olayları ve durumları egzacere edecektir.. Şimdi siz jüpiter taşı taktığınızda param artsın derken düşman kazanır ve vücudunuzda kitleleri büyütürsünüz...bir de üstüne mantra yaptığınızı düşünün... jüpiter mantra !!!! gelsin sağlık sorunları...Böyle saçmalıklara inanmayın ..! araştırma ve sentez yapın... sorgulamadan incelemeden asla hareket etmeyin..Balığın burada yücelim noktaları araştırılır...Daha farklı galaktik noktalar seçilir .Ve ilkincil iyicil bolluk gezegeni venüseün durumuna bakılır .balığa 120 yapan bir burcun taşı takılabilir .veya hiç olmadı 60 lık yapan . bu şekilde her şey matematiksel bir denge içerisinde gider.

Şİmdi gelelim Yantralar konusunda .
Yantra ne demek önce onu izah edeyim .yam ve kontrol ve hakimiyet demektir.tra ise araç dır .yani işin özü kontrol aracı dır...kelime manası budur... ancak neyi dizginleyeceksiniz ve kontrol edeceksiniz önemli olan odur .işte sihirli kareler- magical square derim ben buna .tıpkı islami usul vefkler de bu şekildedirler .bunlar tahta, metal, ahşam üzerine de yazılır .ya sanskritçe alfabetik olarak görürüz ya da belirli rakamsal şekilde .ancak şunu izah edeyim .Sayı ile olanlarının vibrasyonları daha madddi etkilere dönüktür .sanskritçe olanları ise daha ruhsal manevi gelişime dönüktür .bu gezegen yantralarında da diğer tüm yantralarda da geçerlidir.

Yantralarda şöyle bir kaide vardır. 
 Kare Yantra toprak elementini simgeler .
 Daire - Su elementini
Ucu yukarı üçgen ateş elementini
diagonal - hava elementini
nokta - eter
dik çizgi ateşi simgeler

Gezegenlerin kendilerine has yantraları vardır .bunları burada paylaşmama gerek yok google a yazdığınızda zaten çıkarherkes bilir zaten .burada daha farklı bir bilgi vercem .şimdi Zaman zaman yaptığımız her bir mantraların aynı zamanda yantraları vardır . mesela siz bir yantrayı duvar kağıdı yaptığınızda .ya da evinizin bir yerine astığınızda .o yantranın enerjisi çok güçlü olur, hatta mantrayı okumak ile eş değer tutulur.Misal vermek gerekirse Kubera yantra nın bir kağıda ya da tercihen gümüş plakaya çizdirilip taşınması bollul akışını artırır...bunu yeni ay zamanlarında jüpiter ve güneşin ve de ayın olumlu enerjilerinde yaptırırsanız bundan etkilenirsiniz .harita durumunuz ne olursa olsun farketmez .Kuberanın sayısal yantrası olacak !! bu kadim bir bilgidir.Gezegen yantralarıda rastgele kullanılmaz . kitabımda ele alacağım tüm bunları .özel hesaplamaları vardır her birisinin .

Taş olsun, yantra olsun veya mantra konuları olsun kişinin yaşadığı dashalarda önemlidir..friderian periodlara yaşadığı gezegen döngüsünün pozisyonu açıları durumu derecesi her şeyi göz önüne alınarak verilir .bunlar çok ayrıntılı işlerdir .yükselenim şu burcum şu , ben bu taşı takayım diye bir şey yok .Kubera yantra her türlü maddi istekler için kullanılır .Mantrasını hemen hemen herkes bilirler.

Ancak size şunu söyleyim özel mudraları da vardır bunu ayrı bir ders işleriz mudra bilindiği gibi el hareketleridir... kubera nın 50 çeşit mudrası vardır... bu mudraların birisini yapıpı yantrası üzerinizdeyken mantrasını okuduğunuzda etkisi 100 kat güçlü olur.bu da ezoterik bir sırdır sizlere .bu konu çok kapsamlı ve derin bir konudur .burada kısa bir biçimde işledim..

Onur Güven

Yorumlar

Popüler Yayınlar