AY DÜĞÜMLERİ

caput cauda draconis ile ilgili görsel sonucu

Ay düğümlerini çok farklı biçimde ele alacağım.Ay düğümleri, draconic zodiac olarak geçerKuzey ay düğümü ve güney ay düğümü olmak üzere iki noktadır .ourobors kuyruğunu yiyen ejder diye betimlenir çoğu zaman aslında bu bir galaktik senkron dur.güney ay düğümünün bulunduğu burcu gölge haliyle kullanma eğiliminesinizdir hayatınız boyu ay düğümlerinin bulunduğu burcu dengede götürmeye çalışın der çoğu astrolog...Hayat boyu dengede götürmek gerekir elbette . Batı astrolojisinde düğümler pek bilinmez hangi yorum olursa olsunbilinse de teknik bazda bilinirler .ezoterik ve okült anlamları bilinmediğinden yorum da yapılmaz yapılsa da başarılı olmaz .ancak memphis, kadim mısır astrolojisinde daha değerlidir .kıptı dillerinde çok kullanılır. Kadim Mısır da ay düğümlerine çok önem atfedilmektedir. en büyük sistem ay düğümlerinin yarattığı döngülerdir .Güney ay düğümü alışkın olduğumuz , kuzey ay düğümü ise alışkın olmadığımız yabancılık çektiğimiz alanlar olarakta sembolize edilmektedir.dediğim gibi batı ve neoklasik yaklaşımlar işin ezoterik ve okült kısmından ziyade teknik ve detay kısmında takılırlar...daha ziyade doğu ve kadim arap pers mısır astrolojisinde bunlar daha okült işlenir .fokalizör noktalardan daha önemli bir konudur .Şunu aklınızdan çıkarmayınız. bir doğum haritasında ay düğümleri kendiliğinden fokalizör dür...Şimdi işin daha derinine iniyorumKADER i gösteren iki ana yapıdır.drago denilen draconic zodiac budur. 

caudo draconis / ketu : güney ay düğümüdür
caput draconis / rahu: kuzey ay düğümüdür.
bunlar tam anlamıyla karşıt ve geriye doğru hareket ederler.bazen durağanlaşırlar bu da 's' şeklinde gösterilir...ikisinin de karşıt olması birbirleri içinde dualite - ikiliğe sahip olmalarındandır...Ay düğümkerinin olduğu yerde bireyler genelde çelişkiler ile de karşılaşabilirler .yarattığı gerilimlerden dolayı hayatlarında ciddi problematik sorunlar yaşayabilirler .ancak doğum haritası bir bütündür . gad dürtüsell ve bilinçaltı olaylar ile de bağlantılı olabiliyor .Güney ay düğümü sınayıcı, yıpratıcı, zorlayıcı deneyimlerin yaşandığı bir yer olarak yorumlanmalıdır... bu benim fikrimdir.ben bir astrolog değilim okültistim ancak uğraştığım dal tüm ilimleri kendi içinde toplayan bir daldır ve çalıştığım her işlev de astrolojiyi zamanla kullandım ve önemli bir ilim olduğunu deneyimleyeli çok uzun yıllar oldu...dolayısıyladır ki astrolojiyi herkesin bilmesi gerekir ancak okült ve ezoterik ilimden yoksun bir astroloji sadece şişme botla boğazda gezintiye çıkan bir turist misalidir...

Güney ay düğümü üzerinde gezegenler olduğunda sıkıntı , ve sorun getirecektir. çünkü buranın doğası malefik bir doğadır, kurutucudur.Kuzey ay düğümü üzerinde ise besleyici ve büyütücü jüpieryen benefik etkiler oluşacaktır.Mısır memphis bilginlerine göre bu böyledir .Kadim Mısır ve hint tabanlarında ay düğümleri çok özeldir.kuzey ay düğümü ile jüpiter arasındaki bağlantı çok önemlidir bu yüzden .güney ay düğümünün karakterisiği ise satürn olduğundan satürn le olan açıları etkileri önemlidir.bunlardan bazıların Helen miti denilir...kuzey ay düğümü hayatınızdaki şansları fırsatları temsil edecektir.buraya yöneldiğinizde haritanızdaki tüm negatif blokajlar kendiliğinden çözülecektir... buraya herkes bir şekilde gider...kimi kolay gider kimi zorlanarak..Güney ay düğümü satürn kavuşumu çok sorunlu olabilir, ancak haritaya göre yorumlanmalıdır .farkındalığı yüksek bir bireyin böyle bir kavuşumu varsa etkinin kötücüllüğü azalır .ev yerleşimleri daha önemlidir..kuzey ay düğümü hayatın pusulasıdır .Memphis , osiris, siran kült lerinde kehanette çok kullanılır.bir kişinin bir daha gelip gelmeyeceğini kuzey ay düğümünün rahat bir akışta olup olmadığına bakarak anlayabilirsiniz...ancak sağlıklı bir yorum için doğum ve ölüm haritasının birlikte inceloenmesi gerekebilir .

Sirius Astrolojisi / sothis ... genelde kadim mısır da memphis sınıfında kullanılır .Bu çok çmemlidir kuzey ay düğümü genişleme ve açılma prensibidir .orbları 7 ile 10 -11 dereceye kadar çıkarkarma - güney ay düğümü ile ,, dharma kuzey ay düğümü ile ilgilenir...toplumun %95 i karmada takılıdır..yani güney ay düğümüü...bir türlü kad , yani kuzey ay düğümüne gidemez...aslında gitmek , gelmek diye de bir şey yoktur...sadece o vibrasyonu yaşayamama vardır...doğmadan önce seçtikleri kabul ettikleri yani izlemeleri gerektikleri yoldan yani kuzey ay düğümünden kaçar .onları daha ileriye taşayacakları yere ulaşamazlar... bundan dolayıda acı çekebilirler .düğümler ayın yolunu khelos un yolunu kaderi gösterirbuna göksel an derler .düğümler kişilerin farklı ve karmik yaşamları arasınadki bağlantılarıda gösterir .Düğümler ile kehanet yapanuzmanlara drago head derler... Okültizm bu alanlada ilgilenir ancak çok fazla açığa sunmaz .drago head tekniklerinin öğrenebilmeniz için kıptice sanskritçe gibi dilleri çğrenmeniz gerekir .arapça da önemlidir...ancak bu dilleri kendinizde öğrenebilirsiniz .tabi liyakatınız varsa.ya da hatırlayabilirsiniz !!!!batı da bu çok bilinmez... unutmayın güneş doğudan doğar !!!!bardo thodol u okumalısınız .

bardo nun bilinç halleri... 
Kyenay Bardo: Doğum öncesinde, anne karnındayken içinde bulunulan bilinç hali. Buna “cenin hali” de denir.
Milam Bardo: Rüya sırasındaki bilinç hali.
Tingezin Bardo: Meditasyon sırasındaki bilinç hali. Kimileri bu bilinç halinin adındaki “tingezin” teriminin Türkçe olup, Tibet tradisyonuna şamanik bir teknik ya da din olan Bon ya da Bön aracılığıyla sokulmuş olduğunu düşünmektedir.
Chikai Bardo: Ölüm anındaki bilinç hali.
Chönyid Bardo: Ölüm sonrasındaki bilinç hali.
Sidpa Bardo: Yüksek realiteye ulaşıldığındaki bilinç hali.

bu nun caput draconis ile ilgisi vardır .kuzey ay düğümü ... nün sonu yoktur... bu çizgide giderseniz evren size kapılarını sonsuza dek açacaktır...dharma da sorunsuz ilerleme ve bardo bilinç hallerini aşmak ancak kuzey ay düğümünün yap dediğini yaptığınızda mümkün olur .bu haritanız ölümden sonra da devam eder ancak dünya da yaptığınız olumlu çalışmalar ile bu kayıt bir üst oktava çıkar .4 elementten özgürleşebilirseniz 5. esire geçersiniz ve astral mental alem diye ilerlersiniz... astral ateş elementi ile ilgilidir...bu bardo planlarını hızlı biçimde aşmanız için kuzey ay düğümünün gereğini yapmalısınız .

Şimdi biraz önrenkerden gidelim diyelim ki güney ay düğümünüz terazi kuzey ay düğümünüz koç ... eğer siz terazi olmaya devam ederseniz hayat sizin için zindana dönüşecektir .kişiliğinizi daha baskın ve güçlü kılmalısınız .aksi halde kaybedeceksiniz maddi ve manevi .aynı moksha ları yeniden yapıpı tekrar gelirsiniz .tekrar gelmemek için kuzey düğüm biilncini genişletmeli ve gerçekleştirmelisiniz...arap ve pers astrologlar bunu şu şekilde yorumlarlar .kevni mazhariyet denilen alemi feleğin zuhur ettiği bir yerdir bu kuzey ay düğümü...burada zuhur ettiğinde alem zillete düşer siz de izzet peyda olur.ancak siz güney ay düğümüne gittiğinizde siz zillete düşer alemde izzet peyda olur derler...kuzey ay düğüm yöneticisi de önemlidir... enkarnasyon ve moksha dan korunmak istiyorsanız gereğini yapmalısınız .karma dharma ve samsara döngüsünü aşmak için bu gerekir...moksha nedir ? günah dır... sanskritçe dir .moshsa yeminleri vardır .moksha yeminleri gad ve kad a kare olan gezegenler olarak nitelendirilir çoğu kez...Uranüs Neptün Pluto gibi gezegenler daha ağır ve yoğun çalışırlar .Renkleri genelde siyah - kömür siyahıdır.ay düğümlerinde bunlar baz alınır .

 hint astrolojisinde bunlar birer gezegen olarak temsil ediliyorlar .ay düğümü eksenleeri kadersel anlamda birbirine bağlanırlar .ancak şu var kader ancak bu düğümler sayesinden anlaşılacaktır .çok zor haritalarda en son çıkış noktası kuzeyay düğümünün gereğini yapmak olacaktır .nereye gitseniz bir duvarla karşılaşırsınız öyle haritalar vardır ki .ancak kuzey ay düğümü bir çözücü gibidir... oraya doğru gittiğinizde tüm tıkanıklılkkar çözülmeye başlar .enerjinin aktığı bir yerdir .kısıtlanmaz ve kilitlenmez aktif biçimde akar .her iki noktanında kendine has dalga boylarını sağlayan sağaltan enerjileri vardır .sembollerinden mantralarına kadar .ancak doğum haritanızdaki yerini bilmeniz ve onun yöneticisiyle birlikte incelemeniz gerekecektir

Onur Güven 

Yorumlar

Popüler Yayınlar