2019 A DAİR (JÜPİTER YILI )



2019 A DAİR (BİR JÜPİTER YILINA HAZIRLANIN)

2019 / 2+1+9=12 = 3

2019 un ana teması ' Yeterlilik , kifayet' tir. Yeterlilik bize, madde ve mana planında tatmin olmak , tam olmak, boşluk olmayacak şekilde bütün olmayı hatırlatır. 2019 , numerolojik olarak Jüpiter ile ilintili olacaktır. Jüpiter – Ruh ve Madde nin sembolizmasından oluşmaktadır.  Kadim Babil de Jüpiter Marduk eski Yunan da ise Zeus olarak bilinmektedir. Zeus , bilindiği gibi Satürn tarafından yutulması engellenmiştir. Bu kıstas dahi Şans faktörünü gün yüzüne çıkarmaya yeter.
Bu şu demek oluyor, Satürn , Jüpiter enerjilerini kısıtlayabilecek güçte ancak Jüpiter de bu Satürn enerjilerinden kendini soyutlayacak etkisiz halde tutacak şans gücüne sahip…
Marduk’un hikayesi Babilin ünlü yaradılış miti Enuma eliş te şu şekilde vurgulanır. Arkaik zamanda geçen bu  hikayeye göre ; bir deniz canavarı Tiamat tanrılara karşı gelir.

Tanrılar(galaktik federasyon) göklerin kralının oğlu(Enkinin oğlu ) genç Marduk’u bu belayı savmak üzere görevlendirirler. Marduk ise bu belayı savar ve Tiamat’ı ortadan kaldırır. Bu  yaratıktan ise yer yüzü ve gökyüzü meydana gelir .

Bu hikaye eski yunana Apollon ve Python un hikayesi olarak geçer… Aynı mitolojik hikayeden bahsedilir.  Güneş ve Jüpiter kaos a düzen getiren  krallardır. Yaşam enerjinini ellerinde tutarlar. Güneş ve Jüpiter arasında uyumlu açılar hayat kurtaran açılardır. Uuymlu açılar trine- sextile gibi kayda değer, ptolemik açılardır. Bilinci genişletir,hayatı besler ve destekler. Değdikleri insanların hayatını da besler ve destekler.
Jüpiter’in yönettiği Yay burcu Amerika’da Şükran Günü ile Christmas arasındaki dönemi de Oğlak kadar olmasa da temsil eder.   Tüm bir yılın sorun ve stresi , koşuşturmacaları sorunları Jüpiter enerjileri altında atılır. İnsanlar bu dönemlerde sevdikleri ,aileleri ile bir araya gelir, eğlenir, hediyeler alır yerler içerler, keyifli vakit geçirirler. Noel baba / Santa Claus ve Jüpiter arketipinin birbirine benzemesi de dikkat çekicidir. Doğum haritasındaki negatif enerjileri durduracak güçte bir enerjidir. Sıkıntılı anların tahin pekmezi(karıştırdığınızda kendi görüntüsü de çıkar) gibidir. Bunaldığınız anlarda Rahmettir. Hızır kapısı olarak geçer.

Jüpiter’in Latin versiyonu Jove ingilizce’de “jovial” yani neşeli, canlı anlamına gelen kelimenin kökenidir.  Jüpiter, büyük kader çarkı anlamına gelir. Kader Çarkı , Kabalistik Tarot ta , ' Kaph ' yani kapalı el , anlamına gelir . Kaph; Kapanmış el , yumruk, kifayet, yeterlilik gibi anlamlara ile birlikte Kur'an da geçen Kef harfinden doğar. Bundan dolayı, İslami olarak da ele alındığında  El-Kâfi(Kullarına Kafi gelen, yeten) sıfatı ile rezonanse olabildiğini görmekteyiz.  Jüpiter in , yönettiğini amino asit ise ; Aspartik Asit tir. Bu amino asit , amonyağın vücuttan atılması ile ilintilidir ve çok önemlidir. Toksik bir madde olduğundan ve dokularda birikebildiğinden dolayı, amonyak hücre yenilenmesini ve kas iyileşmesini olumsuz bir şekilde etkiler ve aspartik asitte vücuttan fazla amonyağı atar.

Jüpiter, aynı zamanda İlahi olanın İnsana bakan yüzüdür. İnanç ve güven ile ilişkilendirildiğinden , emin olmak, inanmak, inançlı olmak,  Amon- RA , Amin gibi türdeş ve kök dizini aynı olan kuantsal titreşimi yüksek kelimeler ile de özdeşir ve ilahi sıfatlar arasında da geçer.(bknz ' El Mu'min, El Muheymin)

Jüpiterin en mühim özelliklerinden biriside Örtme / Ğafr ' dır... Örtücüdür... Her şeyi örtebilir. Ğafr , miğferden gelir... Miğfer korunmak için kullanılır(Bknz;Mağfiret olmak, El Ğafur)... Estağfurullah diyoruz, neden günahlarımızın bağışlamasını talep için... Doğru kullanmayı bilirsek Jüpiter korunma miğferimizdir. Peygamberlerde ki bu örtücü özellik ise bu sıfatlara dayanır...

Tavsiyelerime gelince elbette kişisel haritalara göre değişse de yıl boyunca genel talih için bilhassa Jüpiter burçlarınıza göre yanlarınızda bulundurmanız gereken taşları da aşağıda vereceğim . Kuantsal anlamda yasalar herkesi etkiler ,şayet bizler bu yasalara dikkat eder , her şeyin büyük bir bilincin düşü olduğunu kavrar ve kaderimize doğru bir şekilde yön vermek adına dilekler dilersek, destek ve avantajlar elde ettiğimiz gibi artı puanlar da toplarız . Konunun ehemmiyeti ve ne kadar tafsilatlı olduğunu siz değerli takipçiler zaten biliyorlar

Koç / Kırmızı Akik
Boğa/ Bal Akik
İkizler / Kehribar / Sitrin
Yengeç/ Selenit
Aslan/ Sarı Necef - Kuvars
Başak/ Zebercet
Terazi / Turmalin(Pembe)
Akrep / Dumanlı Kuvars
Yay/ Aventurin
Oğlak/ Krizopras
Kova/ Turkuaz
Balık/ Akuamarin

2019 da her şey gönlünüze göre olsun.

Yazım , kaynak gösterilmek sureti ile paylaşıma açıktır.

Onur Güven

Kaynaklar;
Onur Güven - Temel Ezoterizm ( Jüpiter )
Onur Güven - Sembolizm ve Tarot Okumaları / Okült Şifa Notları
Alden, Nancy-Simply Gemstones: Designs for
Smith, Carol (1981). "The Key to the English Qaballa" in The New
Hazinetül Esrar – Es Seyyid Muhammed Hakkı


Yorumlar

Popüler Yayınlar