Okült Astrolojide Balık

esoteric pisces ile ilgili görsel sonucu

Balık 12.ev ile özdeşleştirildiğindenn, kadim greekçe de ‘ kakos daimon’ yani gölge ruh olarak da çevirilir. Bu aslında kötü ya da gölge anlamı taşımaz. Zillet halidir. Bu ise aslında izole olmaktır. Tetrabiblos ‘ da , Bu bölgeye yerleşim yapmış gök cisimlerinin gücü ya da zayıflıkları belirsizdir(sisli) .Çünkü Neptün entegrasyonundan da söz edilir. Bundan dolayı herhangi bir şekilde bunlardan bahsedilemeyeceğinden, çok güçlü ya da çok zayıf da olabildiklerinden bahsedilir. 6.ev beşeri, 12.ev ilahidir. 6.ev anahtar, 12.ev kilittir. İkisinin birlikteliği şifadır. Bu aksın doğru şifresi belki de İkbal’ in sözlerinde gizlidir.
“ Kalk, akılla aşkı kucaklaştır.” Tüm Vizyon ve rüyalar buraya atfedilir. Hatta Edgar Cayce in de içinde bulunduğu bazı celselerde hayatın bir rüya olduğundan , 12.ev vurgusu olan insanların , ölüm ötesine geçtiğinde rüya dan kolay uyandıkları hatta zaten ölü gibiymişiz dedikleri gizli celseler kayıt altında tutulmaktadır.
Balık konfigürasyonlarının tümünde irade kullanmanın adı geçmez. Kişi hangi işi ya da mesleği yapıyor olursa olsun ya da iş arayan bir işsiz dahi olabilir, asla bir çaba ve eylem göstermemelidir. Zaten gösterse de bir işe yaramayacaktır. Zarar görmek istemiyorsanız asla eylem yapmayın. Kaos da Balık burcuyla özdeşleşir mi ? Evet . İnsana karmaşa da yaşatabilir. Toplamaya çalıştığınızda daha da karıştırırsınız. En iyisi olduğu gibi akışa bırakmak / teslim olmaktır. Manilius a göre bu ev 6,8,evler gibi yine zayıf kabul edilen bir evdir. Zayıf olmasının nedeni ise, iradeyi ortaya dökememe ve tamamen Tanrının / Sistemin lütfuna kalmak diye düşünüyorum. Bu açıdan hem zayıf hem de kestirilemez bir özellik veriyor. Dileyenler, Valens, Maternus, Lilly,Ptolemaios un diğer görüşlerine de bakabilirler. Venüs 27 derece Balıkta yücelir. Yay Dışa yani daha çok madde alemine doğru bir yayılma ve genişleme gösterirken, Balık ise fizik ötesi aleme doğru bir genleşme ve açılma gösterir.
Antik Mısır da balık yemekten, tıpkı keçi eti yemek kadar korkulmuştur. Çünkü , deniz canlılarının tuhaf ve ürkütücü şekilleri belki de negatif çağrışımlar yaratmış olabilir. Hint kaynaklarında ise Vişnu nun Manu’yu ( insanlığın babası) kurtarabilmek için balık şekline girip suya daldığından söz edilir. Hz . Yunus un ise balık tarafından yutulması ise hatasının farkına varıp anlaması ve nefsinden kurtulması olarak literatürlere geçmiştir. Balığın glifinde , zıt yöne gitmeye çalışan iki balık figürü göze çarpar. Birisi, metafizik , diğeri ise meta aleme gider. Babilliler aşk tanrıçası İştar/ İnanna ile ilişkilendirirler. Mitolojide, Balıklar Typhon adlı canavardan kaçarken Fırat a atlayan balıklara dönüşen ve kurtulmayı başaran Aphrodite ile oğlu Eros u simgelerler. Süleyman Peygamberin Balık burcu özelliğinin olduğuna dair okült parşömenler vardır. Kendisinin tamamen metafizik aleme hükmetme özelliğide bu özelliğini vurguluyor. Diğer yandan, Doğum haritanızda Balık vurgunuz varsa(pre natal,ay düğümleri, güçlü stelyumlar,önemli gök cisimleri vs) planlı programlı olmak, bir şeye azmetmek,hedef koymak siz de adeta kumdan kale gibi hareket eder. Hayatın hiç bir döneminde asla plan ve program , geleceğe dair ' şöyle yaparım, böyle olur ' gibi sözler ‘inşa’ etmeyin. Kısacası inşa etmeyin. Hiç bir şeyi tasarlamaya çalışmayın. Çünkü biri altınızdan sürekli halıyı çekiştirecek ve siz de elinizdeki kahve fincanlarını devireceksiniz. Balık , kolektif bir burçtur ve böyle bir vurgunuz varsa sistem sizi ' ilahi deva ' programlaması için dünyaya getirmiştir. Dolayısıyladır ki ; Balık, İlahi Deva ' dır . Yani İlahi olan....
Balık burcu konfigürasyonu güçlü biçimde doğanlar, genellikle bir başka bilincin egosunu yükseltmek için(hepsi değil) varlıkların tiyatral bilincini yansıtırlar. Kendi parçalanmış egosunu, ' puzzle' ı karşıdaki ile birleştirir. Bu burç özelliği yüksek olursa bireyde, tekamül kavramı olmaz. Perhizli doğmuştur. Bu ne demek ? Zaten bilinç ve farkındalık seviyesi üst düzeylerde olduğu için, dünyevi deneyimleri yaşayıp bir daha gelmemek üzere gitmesi gerekir. Diğer yarısını bulur ve gider. Buna da swadharma denir. Aynı zamanda carpe diem / anda olmak da Balık ile ilgilidir. Bu bir nevi teslimiyet hali / shalom , selam halini yaşamaktır. Balık burcu, endişe, dert, tasa ve programlarını ilahi bir plana teslim etmek adı altında ciddi sınavlar ile dünyaya gelir. Bundandır ki genelde sınavları buradandır... Eter alemi ile bağlantıları daha fazla olduğundan perisperik hallere yatkındırlar. Genelde sol ya da bazen sağ ayak bileği ile ilgili zorlanmalar yaşayabilirler. Bilhassa ilk derecelerde sol ayak bileği medikal olarak önemlidir. Tutulma 24 derecede olduğundan buradan bir örnek vereyim ; sağ kaval kemiği önemlidir !!! Tabi Dispozitör Jüpiter de Renal Pelvis böbrekler ile ilgili bir etkileşimde... Dolayısıyla bu dönem zarfında bol bol su tüketmelisiniz !!! Suyu her zaman tüketmek gerekir elbette ancak bu dönem daha özen göstermeli ! Bu konunun tafsilati fazla olduğundan girizgahını yaptım. Dileyen ve isteyenler araştırabilirler. Sadece bu konu için dahi sırf 6 ay ders işlenebilir.
Onur Güven

Yorumlar

Popüler Yayınlar