EZOTERİK PLUTO

Ä°lgili resim

EZOTERİK PLUTO

Kadim Babil mitinde PLuto tasviri, yeraltı tanrıçası ''Ereşkigal''dir.Yeraltı tanrıçası olarak yaşamın ve hayatın temeli olan su ve tahıl gibi nimetlere sahiptir.Ereşkigalin söylencesi şöyle anlatılır, o ilk önce adı Yukarı dünya , Ninlik olan ve hava tanrısı Enlil in eşi tahıl tanrıçasıydı.ve sürekli Enliln tecavüzüne uğruyordu. Genç tanrıçayı enlilin saldırganlığından korumak adına Enlili yer altına indirdiler.Ereşkigal yunanlıların dişi Hadesidir. Bu aslında bir Babil Mitidir.Kadim Mısır Mitlerinde ise Pluto yu GEB(Yer) , ve NUT(Gök) ün ilk oğlu olan OSİRİS temsil eder.Osiris ilk önce evrenin efendisiyken kardeşi Seth'in oyununa gelerek öldürülür. Karısı ana Tanrıça İSİS onun tekrar canlanmasını sağlasa da , Osiris bu dünyada yaşamak istemez.yer altına gitmeyi tercih eder.Böylelikle Osiris yeniden doğuşun simgesi haline gelmiştir.Esasında Pluto cehennemden cennete açılan bir geçiş kapısı olarakda görülebilir... Bir diğer İtalyan Mitide '' Mantus'' tur.Mantus ve karısı Mania, Roma ve Etrüsk mitolojilerinde yer altı dünyasının yani ahiretin tanrılarıdır. Ayrıca Mantua şehriyle de ilişkilendirilmişlerdir.Mantus Zeus tarafından Tanrıcaların onun yakışıklılığı yüzünden gösterdikleri ilgiyi kıskanıp lanetlenip yer altı dünyasına sürülmüştür.

 Ve gelelim Hades e .Hades , antik Yunanca ᾍδης, Yunan mitolojisinde ölülere hükmeden yeraltı tanrısıdır.Hades ile Zeus arasında hiç bir fark yoktur. İkisininde güc ve kudretleri birbirine eş değerdir.Pluto, ismi, kadim grekçe de, zenginlik ve güç gibi anlamlara gelir... Ploutos dan türer. Yani bu demek oluyor ki Pluto, aynı zamanda zenginlik,bereket ,varlığı da temsil etmektedir.Pluto nun semboliğinde Ruh un yarım ayı ve madde nin artısı arasındaki bağnatının üzerinde süzülerek yükselen spirit in çemberini buluruz. Ruh ve madde nin bir parçası, spirit in ışığıyla bağlantı halinde değildir.Plutonyan vibrasyona ulaşmanın zorlukları şu şekildedir. Kendi kanatlarıyla en yükseğe uçan kartal misali, her bir insan kendisinde kendisini aşmaya çalışmalıdır.Unutmayın, Hades ile Zeus eşit güçtelerdir. Sadece aralarındaki tek fark ,toprağın karanlıklarına hapsolduğundan gücünü açıkça göstermez.Benzer şekilde haritalarımızdaki pluto nun da hayatımızda nasıl bir güç , zenginlik ve karizma oluşturduğunun farkında değilizdir.Buradan ancak bilinçdışına yapılan sondajlama ile çıkabilirsiniz.Kerberos Hadesin gizemli diyarının bekçi köpekleridir.. hadesten çıkmaya çalışanları paramparça(dağınık ve bulanık şuur hali,öz yıkım) ederler.Hermes tarafından sevk edilen ruhlar, Hades’ styk adlı ırmaktan geçirilierek götürülürdü, ırmaktan geçmek için charon un siyah kayığına binerlerdi.Fakir ruhlar nehri geçemeyeceklerinden ağızlarına para bırakılırdı..Hades çoğu kez acımasız ancak adil bir tanrı olarakta tasvir edilir.Pluto,gerçek anlamda zenginliğin ve büyük gücün gezegenidir.Mit kısmını bir ölçüde izah ettim,şimdi derinleşme zamanı geldi.

Evren hiç bir açıdan sadomazoşist çalışmaz bunu unutmayınız . İçinizdeki güç Pluto dur. Gölge yan diye kabaca tabir edilir ancak tam anlamıyla o kadar basit değildir.Pluto , güç ve kudretin toplandığı mahal olarak betimlenir. Haritanızda bulunduğu bölge buraya neden geldiğinizi gösteren ana ve tekil yapıyı açıklar.Gölge ve karanlık tabirini iyi kavramak lazım. Karanlık(deneyimsiz) alan. Çoğu kez Pluto nun bulunduğu burç ve ev yerleşimi bizim buraya neden geldiğimizi anlatır. İçimizdeki Pluto bizim karanlık ya da deneyimlememeiz gereken yapıyı gösterebilir. 

Ana ve Etkin Dönüştürücü Pluto dur.Şu gerçeği asla aklınızdan çıkarmayınız ! Karanlık yönlerimizi damıtmış olsaydık şayet, burada olmayacaktık .Benim en çok önemsediğim gezegen bunun içindir ki Pluto dur.Pluto doğum haritanızda karanlık ve gölge yönleri gösterir, bunun yanında bu gölge yönler sizin hayatınızda değişim ve ilerlemeye neden olur.Çok zorlu ve dibe vurmuş doğum haritalarında dahi güçlü bir pluto çürüğü dönüştürerek cevher çıkartabilir.Pluto astrolojik olarak plutonik olarak nitelendirilir. Pluto Güneş etrafında dönüşünün 247 yılda yapar, en uzak mitolojik cisimdir. Kendisi kadar büyük bir uydusur vardır karon… milattan önce 7000 yıl önce sümerler dahi bu gezegeni bilirler.Satürn ötesi planetlerin keşfi aslında daha da eskiye dayanırdı.Çok tuhaf ve garip bir yörüngesi vardır. Aynı zamanda , Entropi yasasının kurucudur. Diş macununu sıktığınızda bir daha içine koyamazsınız.Bu da Entropi yasasına basit bir örnektir.Transformasyon- Manipülasyon asıl kuralları ve tanımlamalarından biridir. Gizem ve dileklerine transformasyon ve manipülasyon ile ulaşır.Kişisel haritalarda bulunduğu ev çok çok önemlidir.başlı başına bir haritadır.Marsın yüksek oktavı olarak kabul görür, ancak Marsın karşıtıdır da aynı zamanda.Gizli çalışır , gizli yıkar. Götürdüğünü geri getirmez. Gizem.Gizem ve manyetizma ile çalışır çoğu kez.

Başlıca tanımlamaları;Cinsellik, ölüm, yeniden doğuş, gizli örgütler, akılsal hastalıklar, takıntılar, büyücülük,cincilik, maji , iç güdüsellik, kontrolsüz seks ilişkileri, takıntılı cinsellik, yer altı zenginlikler, güç ve para, derin araştırma,kara büyü,simya, çok uzun süren depresyon,cinsel hastalıklar,korkular, atom enerjisi, manyetizma gibi bir çok tabirle anılır.Pluto bulunduğunda amerakda wall street çökmüş ve atom bombası ortaya çıkımıştı. Petrol, toprak altı zenginliklerin hepsi Pluto dur.Bir doğum haritasında Pluto içinizdeki hayvansal iç güdüleride temsil eder. Evrimleşememiş ve ID de kalmış güdüleri de Ay ile birlikte Pluto temsil eder.Maddi , manevi ihtiyaçların giderilmesinde son derece içgüdüsel ve de tehditkar olabilen bir yapıyı temsil eder.Güneş- Hayvani kuvve - istekler ise ... Pluto evrimleşememiş iç güdüsel ve ilkel dürtüler dir.Güneş ile Pluto dost olduklarından istek ve ihtiyaçları birbirleri ile çatışmaz.tamamiyle Güneş ile uyumludur.Pluto en güçlü olduğu akrep burcundan geçişi tüm dünyayı etkiledi. 83-95 yılları arasında pluto akrep transiti 12 yıl sürdü, aids in ortaya çıkması ve akrep burcunda hareket eden, pluto, cinsel paranoya seksüel alışkanlıklar , cinsellik deşildii… prezervatif petrol yan ürünüdür. Plasik te pluto dur.ABD nin Pluto 27 derece Oğlaktır. . 13'00 derecelerinde bazı özel galaktik noktaları kavuşum halindedir.Oğlak yönetmek ve hükmetmek , dünya politikası , otoriteyle alakalı bir burç… Pluto Oğlak devleti ABD dir. 2020 yılından itibaren ABD de o kadar büyük bir değişim olacak ki çünkü Oğlak taki 250 yıllık döngüsünü tamamlayacak. 

Pluto transit yaptığı ev imha yıkım dönüşüm enerjisini çıkartır. Yıktıktan sonra yeniden yapılanma getirir.Pluto, Evrimsel gelişimin konusunun, ve buraya neden geldiğinizi gösterir .Pluto nun bulunduğu ev gezegenler ve diğerleri ile açıları, içinizdeki karanlık ve karmanızla ehlileştiremediğiniz yıkıcı gücün nerede karşınıza çıkacağınız gösterir. Pluto , bir gezegeninize transit yapmaya başladığı andan itibaren, gücünüzü hızla kaybetmeye başlar ve ardından hızla güçlenmeye başlarsınız.Tüm saplantılarınızı ve saplantılı duygularınızdan uzaklaşamkta pluto krizi konusudur.Davranışlarınızı değiştirir, en dibe vurursunuz kısaca.. alışkanlıklarınızı değiştirir, pek çok alışkanlıklarınız pluto transitiyle değişir.Akrep ve Kartal.... Gücün ya yapıcı tarafını ( kartal) ya da yıkıcı tarafını ( Akrep) deneyimlersiniz. Çoğu kez iki ucuda görürsünüz... Karanlığın en karanlığında yaşatır, aydınlığın en aydınlığınıda yaşatır. Tamamen dönüşene kadar , bu ızdırabı bize verir. Aslında pluto transitini yediğiniz anlamında bedensel anlamda sanki ölmüş gibi oluyrsunuz. Dönüşecek bir yanınız kalmadığında ölürsünüz. Yaşadığınız hayatta birkaç kez yeniden doğuş verebilir.İçinizdeki plutonu doğru kontrol edebilirseniz bunu yapabilirsiniz.Hayatı tam olarak aydınlık ve karanlık biçiminde yaşamaktır Izdırabı reddetmeyeceksiniz.Pluto akrep sembolizmine sahip olduğu için tüm bedensel kanser hastalıkları temsil eder. Uranüsyen enerjiyle baş edemediği için o dönüşü yaşayamaz ve intihar eder.Pluto intihara da sebebiyet verebilir. Pluto güçlü bir formda ise kurtarılabilinir. 

Pluto transitleri, kişilik değişikliklerine de sebebiyet verebilir. Cevrenizdeki insan o kadar değişir ki ölmemiştir ama ölmüş gibi olur. Tümörler de Pluto yönetimindedir.Ölüm teması çok şekilde görülebilir, ille de toprağın altına girmeye gerek yok.Evinde ütü yapıp , temizlik yapan ama beynindeki tümörden dolayı frontal lobu hasar gören bir adamın ameliyat sonrası , kumarbaz ve tecavüzcü bir adama döüşmesi de bir ölüm dür, yakınları için...Alın size Pluto...Şizofrenik rahatsızlıklar,epiletipk sorunlar, sosyal uyumsuzluklar da plutonyan rahatsızlıklardır. Her türlü güç dayatmalarına karşı aşırı hassas bir yapı vardır.Post travmatik stres bozuklukları, frontal lob bozuklukları da pluto ile ilişkilendirilir.Bu tarz şeyler doğum haritasında karşınızdaki kişiyi öldürmez ancak karşınızdaki kişi eski o adam, kadın değildir, dolayısıyla ölmüş gibi hissedebilirsiniz.Alt ben, pluto dur.çok yumuşak bir insanın pluto ile canavara dönüşebildiğini , canavar bir insanın ise yumuşak bir insana dönüştüğünü gözlemleyebiliyoruz.

Genellikle , plutosu 12 ve .evlerde olan ,kişilerde frontal lob zayı oluyor. Kişilik değişimleri daha belirgin görülebiliyor. Burada genelde aldığı gezegen etkiside önem arz edecektir. Transit yaptığı gezegende hayatımızı değiştiriyor, ama bizim hayatımızı çevremizdeki insanların davranışlarıyla da değiştirebilir, dönüşüme zorlayabilir. Ay pluto karesi ya da karşıtlığı annenin dönüşümüdür(fiziksel,ruhsal bir dönüşüme uğramasıdır)Pluto irkilterek iyileştirir bunu unutmayınız !!!!Natal Plutonunuzun satürn, neptün uranüs gibi gezegenlere 120, 60 lık yapması , dönüşümün kolay olacağı anlamına gelebilir.canınız yanmayacak demektir. 

Pluto dünyaya neptünden daha yakın bir pozisyona gelebilir. 8. Gezegen konumuna gelebilir. Sanki güneş sistemine ait doğal bir gezegen değildir de uzayda hareket ederken sonradan yakalanmış bir gök cismidir.Pluto tam anlamıyla karanlık bir gezegendir. Pluto enerjisini enerji çalışmaları ile sağaltın, reiki, kukai, ruhsal çalışmalar vsMinerva plutonun üst hali Aziz hali dir minerva(bilgelik). Pluto bir kara delik gibi dir ışığı ve enerjiyi içine çeker .Plutonyan insanların en büyük arzusu güç, en büyü kkorkusu acizliktir. Pluto bazen feminen bazen maskülen bir gezegendir.Mars iradesini gösterdiğinde ortada pluto enerjisi aktivasyonunu bekletir. Pluto transitlerinde güneş ve mars ı aktive etmeniz gerekir ki pluto nun size yönelik bireysel yıkıcı hareketi nötralize olsun.Tibet sınıfı sistemlerde anlatılan, Kundalini olayı tamamiyle Pluto ile alakalıdır. Kundalini enerjiniz; Pluto dur. uyuyan yılan !!Pluto venüs açılarıdana sahip olan kişiler yoğun duygular içersiinde olurlar sevdiklerine bağlar ve bağlanırlar. Persephone hades ilişkisidir… venüsün birlik duygusu pluto nun yoğun güçlü titreşimiyle renk değiştirir.Plutonun temel fonksiyonu sınırları aşmaktır. Yönelimler; zorlayıcı, yıkıcı ve yeniden yapılandırıcıdır.Şehvet, tutkular, saplantılı ve dolu cinsellik, ihritas, gibi enerjileri de temsil edecektir.

Pluto Aslan burcunda Yücelir, Ancak en güçlü hali Akrep burcudur.8.ev de çok güçlüdür.Yönetimsel tavır olarak, hükümranlık ve mutlak hakimiyet Satürnle olduğu gibi PLutonla da ilişkilidir. Satürn kontrol ve baskıyı temsil eder. Plutoda aynıdır. Her iki gezegen de ölüme ilişkilendirilir çoğu kez. Kuşkuculuk ve kıskançlık ortak özellikleridir... Renkleri bir neredeyse aynıdır. ''Majik'' yapıdır. Okült Güç her ikindedir.Simya ile ilişkilendirilir.Phlegmatik bir yapıdır. 

Pluto birinci evde karizmatiklik verebilir ancak açısına ve etkilerine göre bu değişir, çekicilik verir fakat yanlış insanlarıda kendinize çekebilirsiniz. 
2.ev; Maddi güç, ürettiği değerlere aşırı takıntılı tipler ,ekonomik güç verecektir.
3.evde: Çok okuyuan ve kendini çok geliştiren insanlarda görülür, felsefeye önem verir.
4.evde: Köklerden gelen sorunu temsil eder. ailevi sıkıntılar, boşanmalar görülür, çünkü 7.evi de etkileyecektir.
5.evde:ego tartışmaları, flört ve aşk hayatında saplantılar ve zorluklara neden olabilir.
6.evde:Çalışma ve iş yaşantısında sıkıntılar verebilir. Sağlıkla ilgili beklenmedik sorunlar.
7.ev:Eş ile ilgili sorunlar,iş ortaklarıyla ilgili dönüşüm gücü , manipülatif aşırı sahiplenici güçlü bir partner kadın ya da erkek...
8.ev ameliyatlar, kanamalar... majik güç, dönüştürücü. kendini ve başkalarını,maddi servetler ve cinsel güç.
9.ev:felsefe de başarı, hukuksal sorunlar ancak başarı verir,
10.ev: kariyerde ani düşüş ancak sonunda başarı verir,büyük yükselişler.
11.ev: sosyal yaşamda olumlu olabilir ,dernek ve kulüpcüler,arzular ve istekler hızlı gerçekleşebilir.
12.ev. şuur altı sorunlar, patolojik manyaklık görülebilir. olumlu vurgulandığında kolektif transformasyon olumlu anlamda...

Elbette tüm bunlar genel anlamda yorumlardır. Herkesin haritası çok çok farklıdır. Kısacası Her harita farklı bir dünyadır.Ay doğumu , pluto ise reenkarnasyonu gösterecektir.Doğum haritasında zayıf bir Güneşiniz var iseBlack Sun ( Kara Güneş) devreye girecektir.Radioaktivite ile de ilgildir.Güneş zayıfsa , Pluto devreye girer, çünkü enerji dengesi bu şekilde çalışır.Pluto, doğum haritasının kara deliği gibi çalışır , tüm enerjinizi emer ve yok eder , eğer zayıf bir yerleşimi varsa!!!!!!!Şayet, güçlü bir durumda ise bu kez tam tersi olur . Siz enerji emersiniz. üstelik güçlü bir ev yerleşiminde ise durum daha süper olur.Enerji vampirleri olumlu da olabilir olumsuz da...

Pluto vücutta cinsel bölgeyi yönetir . Ancak tam yeri göbek deliği bölgesinin 4 parmak altı ve cinsel bölgelerdir.Retro konumu o kadar önemli değildir. Mühim olan iyi bir ev yerleşimi ve sert açılar yapmamasıdır.Bilhassa URANÜS , NEPTÜN VE SATÜRN ile iyi anlaşması gerekir..Dönüşümün acılı olmaması için !şayet bunlar yukarıda izah ettiğim gibi 60 - 120 lik hoş açılar varsa bu konularda sıkıntı yok demektir.

 Plutonun taşı Dumanlı Kuvars ve Malahit tir.Kedigözü de Ketu ve pluto ile ilintilidir. Ancak ben deneyimlediğim ölçüde Her iki taşı da pluto ile ilişkilendirmekteyim.Bilhassa dumanlı kuvars çok özel bir dönüştürücüdür.Malahit ise arındırıcıdır.Zaten arınmadan, dönüşmek, dönüşmeden ise arınmak mümkün değildir.Bu da hiç kuşku yok ki Plutonyan enerjinin doğru kullanılması ile ilişkikendirilir.Ben Plutoya bir malefik olarak bakmıyorum . Belki de bu benim Plutonumun gayet güçlü olmasından kaynaklanıyordur.Çünkü dönüşüm ile geçen yılların izi yankı bulmu olabilir..Size de tavsiyem şudur kiPlutonunuzu seviniz , onunla konuşunOndan çekinmeyin ve korkmayın .Onun bulunduğu yerde , asıl sınavınız vardır.Neden geldiğinizi o size açıklayacaktır. Gizli kalmış ve bastırdığınız arzularını orada pandoranın kutusunu açınız .Tekrar neden geldiniz biliyormusunuz?Plutonun bulunduğu eve girin ancak bir daha çıkmaya çalışmayın, kapıda kerberos lar var...tekrar çıktığınızda sizi parçalarlar( öz yıkım)Orada kalın ve şifalamaya çalışın ..

Yorumlar

Popüler Yayınlar