Astrolojide Depresyon - 2

saturn ile ilgili görsel sonucu

Astrolojide Depresyon - 2
Gerçek kendilik, aktüel benlik(Güneş), yani ben aslında neyim ? Varolan kendiliğimi nasıl ortaya çıkarırım(Güneş), neler yapmaya muktedirim(Mars) ? Aradaki makas çok açılırsa , kaygı(Satürn) artacaktır. Ben kimim ve nasıl birisi olmak istiyorum ? Bu makas çok açılırsa depresyon(Satürn) gündeme gelecektir. Mutluluğun tanımı, gerçekten kim olduğun ile hayalindeki benliğin arasındaki mesafe ile birbirine bağlıdır. Gerçekte olduğun şey ile olmak istediğin şey arasındaki mesafe çok açıksa bu konfrolu bir ruh haline neden olmuyor. Tam tersi ise daha farklıdır. Tedaviler ve terapilerde , danışmanlıklarda yapılan uygulamanın başlangıcı bu şekildedir. Kişinin kendiliğinin farkında olması çok önemlidir. Kendinden beklentilerinin daha gerçekçi bir düzleme getirilmesi son derece önemli...


Kısacası; Herkesin derdi, ufku kadardır. Ufku geniş olanın(Jüpiter) , benliği de büyük olur(Güneş - Jüpiter), dolayısıyla depresyon bir ego kapasitesi(Jüpiter - Güneş) getirir. Ufku büyük ve geniş olanın ego kapasitesi de yüksektir. Elindeki , çevredeki malzemeler ve yeterli derecede beslenmemiş ego bu ufku ve vizyonu doyurmaya yetmiyorsa depresyon kaçınılmazdır. Son yıllarda artışın olmasında en büyük etkenlerden bir tanesi ise insanların birbirlerine olan tahammülsüzlükleri ve fotoğraf - video paylaşımları, aktif sosyal medya kullanımı olabilir.
Dolayısıyladır ki ; Şayet doğum haritasında , Jüpiter ve Güneş arasında sert ve gerilimli açılar varsa , ya da Satürn ile Güneş arasında sorunlu - quincunx dediğimiz sıkıntılı açılar varsa hayatın ilk 35 lik kısmı bu tarz sorunlarla geçebilir. Kişilerin öncelikle sağlıklı bir vizyon , hayal ( Jüpiter - Neptün) tutumu geliştirmesi gerekebilir.

Onur Güven 

Yorumlar

Popüler Yayınlar