Gün ve Gecelerin Kalde Göstergeleri


Gün ve Gecelerin Kalde Göstergeleri

Burçlar ve Gezegen saatleri ile olan entegrasyonunda Kalde sistemini baz alarak sizlerle veri paylaşıyorum. Gezegen yücelimleri nin , o gezegenin en güçlü halinin göstergesi olamayacağına ve bilakis güçlenmeye başladığı anın temsili olduğuna da değinmiş, güç ve iktidarın yöneticilik ile anlaşıldığı konusuna William Lilly nin puan tabanlı listesi adlı yazımda ele almıştım dileyenler okuyabilirler.

Evet şimdi esas konumuza dönelim. Gezegen saatleri entegrasyonunda kalde sistemi baz alınır ve buna uygun tablo oluşturulur. Gündüz gezegenlerinin burçsal bazdaki etkileri enerjisel etkiden dolayı genellikle 'superior' yani izzetli, saygın,hükmedici, gösterişli ve abartılı ve yayılmaya düşkün bir etkiye sahiptir ve afetik/aktif yani yaşamın idamesine zemin hazırlarlar.Gece gezegenlerinin burçsal bazdaki etkileri ise sahip oldukları enerjiden dolayı genellikle ' inferior' yani bayağı ,alçaltıcı,yıkıcı,tranformatör ve yok edici bir özelliğe sahiptir. Anaretik/pasif yani yaşamın idamesini zorlayan bir etki verirler. Ancak , gezegen saatlerinde yapılan meditatif çalışmalarda bu etki birebir bu şekilde değildir ve genellikle polarite kanunları devreye girer. Çünkü olumlu polarite kanunlarına sahip ya da başka deyişle benefik yapılar diye adlandırdığımız ve cemali radyasyonlara haiz olan gezegen saatlerinde çalışmalar yapılması önem arz etmektedir. Bunları da kısaca açıklayalım;Güneş, Jüpiter, Ay dır. Venüs , kemal(perfection) dir ve ahenk ve harmoniyi oluşturur pentegramın kendisidir. Detayına girmiyorum. Dolayısıyla her iki polariteye müşterektir. Mars, Satürn , Merkür ise polarite nin ya da Tasavvufi terminoloji ile kutb yasasına göre 'celal' dir. Yani Celal takyoniği altında kalmaktadır.

Gece , Celali(destructive) , gündüz ise Cemali(constructive) anlatır. Gücün gece hal genellikle Pluto iken , Gündüz hali ise Güneş ile temsil edilmektedir. Bazılarına göre ise gece hali Ay dır. Bu iki yapının üst / takyonik uzantısı Algol ve Alya yıldızlarıdır. Ancak Helios un hakimi Sirius dur. Doğum haritalarımızda ise bu polariteden hangi burç yoğunluğu varsa bizler genellikle o saatlerde başarılı oluruz. Bu çok kapsamlı bir konu olduğundan şimdilik burada sınırlı tutuyor ve başlıkta ele aldığım konuya değiniyorum. Işıklar diye nitelendirdiğimiz Güneş ve Ay daima afetik yani yaşamı destekleyici olarak kabul görürler ve Güneş ve Ay geceleri diğer gezegenlere nazaran daima olumludur.

Gezegensel Gün ve Gece Kalde Sıralamaları

1.Pazar sabahı: Güneş , Afetik, Eril;Aslan
Pazar akşamı[Pazartesi gecesi]Jüpiter,Anaretik ; Balık
2.Pazartesi sabahı(Ay - Yengeç)
Pazartesi akşamı[Salı gecesi] Venüs, Anaretik;Boğa
3.Salı sabahı;Mars,Afetik ,Eril ; Koç
Salı akşamı[Çarşamba gecesi] Satürn, Anaretik;Oğlak
4.Çarşamba sabahı;Merkür, Afetik, Eril; İkizler
Çarşamba akşamı[Perşembe gecesi]Güneş, Afetik;Aslan
5.Perşembe sabahı;Jüpiter, Afetik,Eril;Yay
Perşembe akşamı[Cuma gecesi]Ay, Afetik;Yengeç
6.Cuma sabahı: Venüs, Afetik,Eril ;Terazi
Cuma akşamı[Cumartesi gecesi]Mars,Anaretik;Akrep
7.Cumartesi sabahı:Satürn,Afetik,Eril; Kova
Cumartesi akşamı[Pazar gecesi]Merkür,Anaretik; Başak




Onur Güven 




Yorumlar

Popüler Yayınlar